ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - NATIONAL STROKE CONFERENCE
6o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 4-6/3/2016
5o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-9/3/2013
4o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ,ΦΩΤΟ
ΕΣΑΕΕ/H.A.S-SSO: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΕ - HELLENIC ACTION/ALLIANCE FOR STROKE
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ -ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ-ΗΜΕΡΑ-ΑΕΕ
NEDAFISP- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΕΕ
ΑΣΘΕΝΕΙΣ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ : ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΜΕΛΗ
INTERNATIONAL STROKE CONFERENCES
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Έδρα: Β΄ Νευρολογική Κλινική
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ‘ΑΧΕΠΑ’
Στ. Κυριακιδη 1, 546 36, Θεσσαλονίκη
Τηλ.:2310 994677, 2551030491

 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
Συμπτώματα

 

Συμπτώματα
 
Τα πιο συνηθισμένα είναι :
 
μούδιασμα, αδυναμία ή παράλυση στην μία πλευρά του   σώματος.Αυτό μπορεί να αφορά το χέρι, το πόδι, την μία πλευρά του προσώπου ή και όλα μαζί.Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα εγκεφαλικό προσβάλει κάποια περιοχή στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου θα υπάρξουν συμπτώματα από την αριστερή πλευρά στο σώμα και αντίστροφα. Το αριστερό ημισφαίριο στους δεξιόχειρες ελέγχει επίσης τα κέντρα του λόγου. Πολλές φορές την αδυναμία αυτή συνοδεύει μία ασυμμετρία στο πρόσωπο (στράβωσε το πρόσωπο)
 
προβλήματα στην επικοινωνία, στην ομιλία, κατάποση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίας δυσκολίας στην ομιλία ή αδυναμία στην σωστή κατανόηση αυτών που λέγονται. Οι διαταραχές αυτές αναφέρονται ως «αφασία». Επίσης είναι δυνατό να δημιουργηθούν προβλήματα στη γραφή και στην ανάγνωση. Σε πολλά εγκεφαλικά υπάρχει και δυσκολία στην κατάποση. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει δυσκολία στην λήψη τροφής αλλά και επιπρόσθετοι κίνδυνοι, όπως η αναφερόμενη πνευμονία από εισρόφηση.

διαταραχές στην όραση. Ο ασθενής μπορεί να αναφέρει αιφνίδια απώλεια όρασης από το ένα μάτι ή να μην μπορεί να   δει σε ένα τμήμα του οπτικού του πεδίου, προς τα αριστερά ή τα δεξιά ή πρός ένα μόνο τεταρτημόριο.

διαταραχές στην ισορροπία οι οποίες ξεκίνησαν απότομα ιδιαίτερα σε ασθενή που δεν είχε πριν αντίστοιχα επεισόδια ούτε προβλήματα με τα αυτιά του
ελάττωση της αντίληψης των προσβεβλημένων μελών. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά στις περιπτώσεις που έχει πρόβλημα η αριστερή πλευρά του σώματος. Ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται τι έχει πάθει.